• Megosztás:
A Caritas felhívása a haiti földrengés túlélőinek megsegítésére
[20.1.2010]


Érezz együtt velük! A haiti földrengés áldozatainak szüksége van a segítségedre!

A Romániai Caritas Konföderáció gyűjtést kezdeményezett a haiti földrengés túlélőinek a megsegítésére.

Január 12-én pusztító erejű földrengés rázta meg Haiti fővárosát, Port-au-Prince-t. Becslések szerint több mint 200 ezer halálos áldozatot követelt a katasztrófa, több százezren maradtak hajlék, élelem és ivóvíz nélkül. Haiti kórházai, amelyek nagy része szintén megrongálódott a földrengés miatt, képtelenek ellátni a sebesülteket.

A Caritas Haiti szervezete, annak ellenére, hogy irodáik megrongálódtak és vezetőjük, Joseph Serge Miot érsek is a földrengés áldozata lett, azonnal a túlélők megsegítésére sietett. Raktáraikból élelmet, takarókat és sátrakat osztottak szét az érintetteknek. További segélyek érkeztek ugyanakkor a szomszédos Dominikai Köztársaság Caritas-szervezetétől. Mintegy 50000 élelmiszercsomagot, valamint fertőtlenítőszereket, vizespalackokat, tisztálkodási szereket és szúnyoghálókat osztottak szét az első napokban. Port-au-Prince-ben 25 segélyosztópontot nyitottak.

Idő közben megérkeztek az európai és az amerikai Caritas-szervezetek szakemberei is a helyszínre, akik orvosi felszereléseket, az ivóvíz biztosítására alkalmas eszközöket, valamint speciális lakósátrakat hoztak magukkal.


A Romániai Caritas Konföderáció csatlakozik

a Caritas-szervezetek akcióihoz és ezért gyűjtést hirdet a földrengés túlélőinek a megsegítésére. Bárki, aki érezhető módon is ki szeretné fejezni szolidaritását a katasztrófa sújtotta embertársaival, adományát elküldheti a Caritas Konföderáció erre a célra nyitott bankszámlájára:

RO20 BACX 0000 0000 3011 7002, UniCredit Tiriac Bank Sucursala Charles de Gaulle. SWIFT: BACXROBU.

Számlatulajdonos: Confederaţia Caritas Romania. Cím: Str. Washington, nr. 38, sector 1, Bucureşti. Adóazonosító szám: 7426217

Ugyanakkor a Romániai Katolikus Püspökkari Konferencia ajánlásával január 31-én a haiti földrengés áldozatainak gyűjtenek az ország katolikus templomaiban.

A kampány során összegyűlt adományokat a segélyprogramokra és rehabilitációs programokra fogjuk fordítani a Caritas Haitiben dolgozó partnereinek közvetítésével.

Egidiu Condac
elnök
Romániai Caritas Konföderáció

További információk: Thomas Hackl (0745-128.699, emergency@caritas.org.ro)
  • Nyomtat
  • Link küldése
  • Életmód olvasnivaló RSS
ide kapcsolódik:24 óra hírei 24 óra cikkei

HIRDETÉS