• Megosztás:
Az RMDSZ gyűjtést szervez az árvízkárosultak segítésére
[28.4.2005.]


A Romániai Magyar Demokrata Szövetség aggodalommal figyeli az ország nyugati részén pusztító árvíz következményeit. Mint ismeretes, a legdrámaibb helyzetben Arad, Temes és Krassó-Szörény megye van, ahol az ár több mint 100 települést érintett.

A kárvallottak iránti szolidaritás jegyében a Romániai Magyar Demokrata Szövetség felhív mindenkit arra, hogy adományaival támogassa a természeti katasztrófa következményeinek felszámolását, a hajléktalanok ellátását, a megsemmisült lakóházak, gazdasági épületek újjáépítését. Az RMDSZ kormányzati tisztségviselői már átutalták pénzadományaikat az árvízkárosultak megsegítésére nyitott számlákra, egyes területi szervezetek is gyűjtést kezdeményeztek.

Az Ügyvezető Elnökség a segítő tevékenység összehangolására 2005. április 28-i ülésén létrehozott egy központi csoportot. Ugyanakkor a területi szervezetekkel történt egyeztetésnek megfelelően létrejönnek a megyei munkacsoportok is, amelyeknek feladata, az adományozók szándékát is tiszteletben tartva, az RMDSZ adományainak szükséglet szerinti elosztása és az adományozók tájékoztatása azok rendeltetésszerű felhasználásáról.

A tegnap elkezdett adakozás során eddig már csaknem 60 millió lej gyűlt össze a Romániai Magyar Demokrata Szövetség miniszterei és államtitkárai jóvoltából. A parlamenti frakciók is megkezdték a gyűjtést.

A pénzadományokat a következő számlákra lehet befizetni:

LEJBEN: U.D.M.R. PREZIDIU EXECUTIV
RO63BRDE130SV07880961300 B.R.D. CLUJ

VALUTÁBAN (Euro): U.D.M.R. PREZIDIU EXECUTIV
RO51BRDE130SU18265051300 B.R.D. CLUJ

Más jellegű adományok esetében naponta 9 – 17 óra között a 0264-593.109 telefon- és fax számon, vagy bármikor a szorvany@rmdsz.ro e-mail címen jelentkezhetnek.


Markó Béla, az RMDSZ elnöke
Takács Csaba, az RMDSZ ügyvezető elnöke
Bukarest, 2005. április 28.
  • Nyomtat
  • Link küldése
  • Életmód olvasnivaló RSS
ide kapcsolódik:24 óra hírei 24 óra cikkei

HIRDETÉS