• Megosztás:
Ifjúsági Emberi Jogi Verseny
[2.5.2004]


Felhívás gimnáziumok tanulói számára

A csíkszeredai Csíki Alapítvány a tavalyi nagysikerű emberi jogi képzések folytatásaként 2004-ben is indít hasonló jellegű programot. A program célja, hogy a diákok aktív módon sajátítsák el az alapvető emberi jogokat különböző, a diákok ötletein alapuló és az általuk szervezett tájékoztató és figyelemfelkeltő gimnáziumi rendezvények megszervezése által. Ez egy nemzetközi program, amely négy országban egyidejűleg zajlik (Magyarországon, Délvidéken, Erdélyben és Kárpátalján) és három részből áll:

A nyár folyamán a diákok emberi jogi képzést kapnak elektronikus postán, Október 15-17 között Csíkszeredában műhelymunkát szervezünk a diákok számára, November 14-én a nemzetközi tolerancia nap alkalmával a diákok versenyalapú Tolerancia Napi programokat szerveznek a gimnáziumokban, utána kerül sor a diákok díjazására. A programban hat Hargita és Kovászna megyei gimnázium vehet részt.

Feltételek:

- 14 és 19 év közötti, az emberi jogok iránt elhivatottságot érző diákok, akik jogot, szociológiát, antropológiát, pszichológiát, politológiát, pedagógiát (és nemcsak) kívánnak továbbtanulni;

- diákok, akik jó szervezők. Előny, ha már korábban önkéntesként dolgoztak civil szervezeteknél, vagy diáktanácsok aktív tagjai, illetve már szerveztek ifjúsági programokat az iskolában vagy azon kívül;

- középszintű angol nyelvtudás;

- kötelező az egyéni elektronikus postacím megléte;

- a jelentkezők vállalják, hogy a program egész ideje alatt részt vesz a tevékenységekben.

Minden gimnáziumból 4 diák jelentkezhet, akiket 2 tanár támogat. Érdeklődni és jelentkezési űrlapot igényelni a (0266) 314 377-es telefonon vagy a janoseniko@hargita.ro elektronikus postacímen lehet. A pályázatok beérkezési határideje 2004. Június 7, az űrlapokat a fenti fax számra vagy a fenti elektronikus postacímre lehet beküldeni.

Csíki Foundation
530210 Miercurea Ciuc
Petőfi Sándor 5
Jud. Harghita
Románia
Tel./Fax: 0040-266-314.377
  • Nyomtat
  • Link küldése
  • Életmód olvasnivaló RSS


24 óra hírei 24 óra cikkei

HIRDETÉS