• Megosztás:
56 éves a Mi rádiónk!
[28.2.2014]


A Marosvásárhelyi Rádió tavaly március 2.-ától – az 55. születésnapjától – egész nap hallgatható magyarul, Székelyföldön a 106,8 MHz-es valamint az 1323 KHz-es frekvenciákon. A korábbi 7 óráról napi 16 órára (ebből 15 magyar és 1 óra német nyelvű), ezáltal évi 5423 órára emelkedett a magyar nyelvű műsorok időtartama a Marosvásárhelyi Rádióban.

A kibővült adásidővel, az új műsorokkal sikerült megerősíteni a Marosvásárhelyi Rádió vezető szerepét a romániai magyar rádiós piacon, valamint az erdélyi magyar médiában. Ugyanakkor a hallgatók és a rádió munkatársainak régi óhaját is valóra váltottuk.

A Marosvásárhelyi Rádió célja: megtartani hűséges hallgatóinkat, illetve megszólítani új potenciális médiafogyasztó rétegeket is. Amit évtizedek során hallgatóink jónak vagy értéknek minősítettek a régi műsorrácsban, azt megőriztük. Az új idősávok új műsoraival új közönséget céloztunk meg, különös tekintettel a középkorú aktív rétegre, vagy – például a hétvégi és az esti műsorainkban – a tudatos rádióhallgatókat.

A megújult 56 éves Marosvásárhelyi Rádióban férfiak és nők, vidékiek és városiak, idősek és fiatalok, nyugdíjasok és vállalkozók egyaránt megtalálják a számukra megfelelő hangot. Tájékoztatunk és szórakoztatunk. Napi 14 híradónkban gyorsan és pontosan közvetítjük mindazt, ami körülöttünk zajlik. Nagy hangsúlyt fektetünk művelődési, szociális, sport, ifjúsági és tudományos tartalmakra, de nem hagyjuk figyelmen kívül a klasszikus, a kortárs és a népzene kedvelőinek igényeit sem.

Tavaly ilyenkor nagyot váltottunk, jó szándékkal, és a visszajelzésekből ítélve jó irányba. Tudatában vagyunk annak, hogy célunk elérésééig még sok teendőnk van. Lépést kell tartanunk korunk médiapiacának ritmusával, mind technológiai, mind tartalmi vonzatában. Műszaki szempontból több helyen is javítanunk kell az ultrarövidhullámú lefedettség minőségén. Az éjszakai idősávot is általunk szerkesztett tartalommal szeretnénk kitölteni. Online jelenlétünk megerősítésén is folyamatosan dolgozunk. Végül, tudatában vagyunk annak is, hogy állandóan emelni kell a mércét műsoraink tartalmi minősége javára.

Addig is köszönjük hűséges hallgatóinknak, hogy az elmúlt időszakban a folyamatos változások ellenére kitartottak mellettünk, és még ha időnként kritikusan is, türelemmel és megértéssel viszonyultak az új helyzethez.

Bízunk abban, hogy jól bevált jelmondatunk továbbra is érvényes: értünk van, rólunk szól!
  • Nyomtat
  • Link küldése
  • Életmód olvasnivaló RSS


24 óra hírei 24 óra cikkei

HIRDETÉS