• Megosztás:
Mikó-ügy: a kárpát-medencei családszervezetek tiltakozása
[17.8.2012]


A kárpát-medencei családszervezetek tiltakozása a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium visszaállamosításának ügyében

A Kárpát-medencei Családlánc, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, az Erdélyi Családszervezetek Szövetsége és az Erdélyi Nagycsaládokért Egyesület: növekvő aggodalommal figyeli a Romániában felerősödő magyarellenes megnyilvánulásokat.

Rendkívül aggasztónak és megengedhetetlennek tartjuk a Székely Mikó Kollégium ismételt visszaállamosítását. Valamint azt, hogy az egyházi ingatlan visszaadását szabályosan lefolytató személyek ellen koncepciós pert folytasson az a romániai hatalom, amelyik csak töredékét adta eddig vissza elkobzott és elállamosított magyar egyházi javainknak.

Mélységesen felháborítónak és igazságtalannak tartjuk azt a tényt is, hogy az Erdélyi Református Egyházkerületet 1,1 millió lejes kártérítésre kötelezte a román “igazságszolgáltatás.”

Úgy az ítéleteket, mind a magyar kisebbség bármilyen jogának a megcsorbítását megengedhetetlennek tartjuk és leghatározottabban tiltakozunk ellene, felemelve szavunkat minden számunkra lehetséges fórumon.

Felkérjük a Kárpát-medencei Családlánc alapítóit, valamint a fent már felsorolt kárpát-medencei családszervezetek tagjait és szimpatizánsait, hogy vállaljanak szolidaritást az igazságtalanság áldozataival, és aki teheti, vegyen részt szeptember 1-én a Sepsiszentgyörgyön megszervezendő tüntetésen.

Lépjünk fel erélyesen és egységesen e jogtiprás ellen, megakadályozva ezzel azt, hogy e visszaállamosítás precedenst teremtsen újabb, magyarellenes cselekedetek számára.

Dr. Szabó Endre, Kárpát-medencei Családlánc
Sallay Teréz, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége
Csíki Sándor, Erdélyi Családszervezetek szövetsége

Budapest, 2012. augusztus 16.
  • Nyomtat
  • Link küldése
  • Életmód olvasnivaló RSS


24 óra hírei 24 óra cikkei

HIRDETÉS