• Megosztás:
Balázs D. Attila
Csütörtökig vetítik Nagyváradon a Bolondok énekét
[9.5.2007]
Egy hét kimaradás után ismét műsorra tűzte a Bolondok éneke című filmet a Nagyváradon a volt Szabadság filmszínház. A nagyrészt Váradon forgatott magyar-francia-román produkciót május 10-ig, azaz csütörtökig nézheti meg a közönség, de vetítések várhatók hamarosan többek között Kolozsváron és Bukarestben is.

A több nemzetközi fesztivált megjárt nagyjátékfilm április 20-án lett bemutatva a Körös-parti moziban, de a siker ellenére levették a programról az alkotást. Ezt a rendező, Bereczki Csaba is furcsának vélte, mert ő sem értette, hogy miért nem vetítenek egy hétnél tovább egy olyan filmet, amely megtölti a terem felét.

A Bolondok éneke az Eperjes Károly által alakított Horváth Imréről szól, de mégsem nevezhető életrajzinak. Bereczki a váradi költő "ellenéletét" próbálta elképzelni ebben a fiktív történetben. Horváth (a filmben Holman) Imre 1938-tól 1945-ig volt a bolondok házában, ahol a Sárgaház versciklus is megszületett.

A történet arról szól, hogy mi lett volna akkor, ha ez a bolondok házába bezárt ismeretlen költő mégsem hagyja el az elmegyógyintézetet, és megmarad a falak között annak az ismeretlennek, aki kijöveteléig volt. Bereczki Csaba a magyar színészek színe-javát – Eperjes Károlyt, Harkányi Endrét, Andorai Pétert, Gubás Gabit, Kovács Lajost, Bánsági Ildikót – nyerte meg filmjéhez, de ne feledkezzünk meg a Passió című film Máriájáról, Maia Morgensternről és a főszerepet alakító Stéphane Höhnről, valamint Julie Dépardieuről sem.

Vetítési időpontok: 16.00; 18.30; 21.00
Jegyár: 5 lej, 4 lej (diákoknak)
Cinema Oradea / Nagyvárad mozi
(Sas Palota)További információk:

nagyvárad.lap.hu
a film adatlapja a Port.hu-n
  • Nyomtat
  • Link küldése
  • Életmód olvasnivaló RSS
ide kapcsolódik:24 óra hírei 24 óra cikkei

HIRDETÉS