• Megosztás:
Mi az ifjúság ügyeivel foglalkozunk!
[7.03.2002]


Jakab István, MIT elnök

Az RMDSZ szövetségi elnöki hivatalból irányítják azt a szervezett akciót, amelynek célja az erdélyi önszerveződő ifjúsági közösségek, szervezetek helyzetének ellehetetlenítése és a Magyar Ifjúsági Tanács megsemmisítése.

Az RMDSZ csúcsvezetősége nem tudja elfogadni, hogy a MIT a Szövetségen kívül eredményesen működik, ezért Asztalos Csaba által, aki Markó Béla elnök jogtanácsosa, előbb bejegyeztette a bukaresti elnöki hivatal címére az Itthon Fiatalon mozgalmat, majd február 14-én ugyanerre a címre megkezdte a MIT bejegyzését. A MIT nevének levédése a MIT ellenében úgy, hogy a tanács már előzőleg levédte ezt a nevet bizonyítéka annak, hogy az RMDSZ nyílt támadásba kezd az önszerveződő ifjúság ellen. Az akció itt nem ér véget. Az RMDSZ átcsoportosítva az Itthon Fiatalon mozgalmat létrehozza a MIÉRT-et (Magyar Ifjúsági Értekezlet), amely országos ernyő szervezet szerepét tölti majd be a MIT ellenében.

Történik mindez aközben, míg a MIT a népszámlálás, a fiatalok hazai érvényesülése, az ifjúság szakmai fejlődése, a nemzeti öntudat megerősítése és a partnerség keresés kérdéseivel foglalkozik.

Mi nem támadtuk az RMDSZ-t, a szabályzat-felügyelő bizottsághoz intézett beadványainkkal is azért foglalkozunk, mert mi az igazunkat keressük, és nem pedig az SZKT-ba akarunk visszatérni.

A legszomorúbb az, hogy a MIT egyetlen támadója az RMDSZ csúcsvezetősége, amely akcióit a bukaresti elnöki hivatalból irányítja.

Ez az elmúlt tíz év legnagyobb támadása az erdélyi magyarság jövőjére nézve. A furcsa csak az, hogy az RMDSZ csúcsvezetői részéről történik becsületes, közösségükért tevékenykedő magyar fiatalok ellen.
  • Nyomtat
  • Link küldése
  • Életmód olvasnivaló RSS
ide kapcsolódik:24 óra hírei 24 óra cikkei

HIRDETÉS