• Megosztás:
A munka napja és rövidfilm-vetítés az Ecsetgyárban
[3.11.2010]


Tisztelet a munkának címmel szerveznek filmvetítést, kiállítást, előadást és beszélgetést a kolozsvári Ecsetgyár kulturális központban november 6-án.


Piknik a betontengerben (I. emelet, AREA Egyesület)
november 6-13.
megnyitó: november 6., 17 óra

Öt művészcsoport Ausztriából, Magyarországról és Erdélyből az ipari telepeken készített rövidfilmeket - ezeket és a teljes projekt dokumentációját mutatják be az Ecsetgyárban. A filmek célja, hogy megpróbáljanak életet lopni a helyszínekbe, új szemszögből mutatva be a romániai és kolozsvári ipari telepeket.


A csapatokban Irene Prieler, Michael Wildmann (Grundstein építészeti iroda) és Frank Gassner (képzőművész) Bécsből, Rainer Kasik (x-architekten) és Franz Konrad (festő /építész) Bécsből és Grazból, a Driendl építészeti iroda és Milli Kaufmann (fotográfus) Bécsből és Tirolból, Rab Judit, Kádár Bálint, Gyulai Attila és Steiner Balázs (MemoriaModerna/ K.É.K. kortárs építészeti központ) Budapestről, valamint a kolozsvári AREA3 Egyesület tagjai vettek részt.


Munkavédelmi felszerelések és öltözők kiállítása
megnyitó: november 6., 18 óra

A kiállítás a romániai gyárak környezetének részleteit mutatja be. Megtekinthetők lesznek a szocialista munkást ábrázoló munkavédelmi plakátok, illetve ezekkel párhuzamosan a másféle vizuális kultúrát megjelenítő, az öltözők szekrényeiben látható kollázsok.

Míg a munkavédelmi plakátok a szabványosított munkást mutatják be, a munkások által kiragasztott képek az álmok, a képzelet menedékét képviselik. A plakátok és az öltözőbeli képek az Ecsetgyárból és a brassói Traktorgyárból származnak.


Zi de zis - beszélgetés gyűjteményekről és gyűjtőkről
november 6., 19 óra

Ștefan Tiron, Mihai Pop és Alec Bartos részvételével vitát szerveznek a gyűjtés folyamatáról. Mi az arhiválás motivációja, kik állnak a figyelemfelkeltő gyűjtemények mögött? A gyűjtemény nem csak válogatásként, hanem a gyűjtő érdeklődésének kifejezésével is érdekessé válik. A beszélgetés témái az arhiválás logikája, a gyűjtő és gyűjtemény közötti kapcsolat, a gyűjtő megszállottsága lesznek.
  • Nyomtat
  • Link küldése
  • Életmód olvasnivaló RSS


24 óra hírei 24 óra cikkei

HIRDETÉS